The Ritz Village

  • *
  • *
  • *

Willemstad, Curacao, Curacao

    Vanafprijs geldt op:
    1 november (9 dagen)
    met 2 personen
    Logies
    Eigen vervoer
    Alle prijzen & boeken

    * Prijs kan i.v.m. beschikbaarheid tot moment boeking wijzigen.

    p.p. vanaf * 378

    Informatie over The Ritz Village

    The Ritz Village is een middenklasse 3-sterren residancial in Willemstad. In dit residancial geniet je van een aangename vakantie. Bekijk snel de foto's van The Ritz Village voor meer informatie. Boek jouw vakantie naar The Ritz Village en geniet van een heerlijke vakantie in Curacao!

    Ligging

    The Ritz Village Hotel bevindt zich in het historische district Scharloo, op loopafstand van het kleurrijke centrum van Willemstad. Het hotel biedt een rustige en authentieke sfeer, terwijl het dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden ligt.

    - Centrum van Willemstad: Op ca. 10 minuten lopen (800 meter)
    - Mambo Beach Boulevard: Op ca. 10 minuten rijden (6 km)
    - Strand van Avila Beach: Op ca. 5 minuten rijden (3 km)
    - Curaçao International Airport: Op ca. 20 minuten rijden (13 km)
    - Ontdek de beroemde Handelskade en de pontonbrug.
    - Bezoek het Curaçao Maritime Museum op ca. 5 minuten lopen
    - Geniet van lokaal eten en drinken in de nabijgelegen cafés en restaurants

    Algemeen

    Welkom bij The Ritz Village Hotel, een unieke en kleinschalige accommodatie in het hart van Willemstad, Curaçao. Dit charmante 4-sterrenhotel is ideaal voor stellen en individuele reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en ontspannen vakantie-ervaring. Het hotel is gevestigd in een voormalige ijsfabriek, wat het een historisch karakter geeft. Je verblijft in The Ritz Village Hotel op basis van logies, met de mogelijkheid om tegen betaling ontbijt toe te voegen. De inhoud van de verzorging is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

    Vorige gasten roemen de centrale ligging, op loopafstand van het levendige centrum van Willemstad, en de gezellige sfeer. Dankzij de unieke historie en de moderne faciliteiten is dit hotel de perfecte uitvalsbasis om Curaçao te ontdekken.

    Overige informatie

    Belangrijke informatie

    Ambassade

    Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Curaçao
    Scharlooweg 55,
    Willemstad, Curaçao
    Postbus 441
    Tel: +599 94 34 32 00
    Zie ook rijksoverheid.nl

     

    Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba
    L.G. Smith Boulevard 44, Oranjestad, Aruba
    Tel.: 00297 525 28 66 of +31 70 426 89 03
    Fax: 00297 525 28 50
    E-mail: vnoinfo@minbzk.nl

     

    Vertegenwoordiging van Nederland in Bonaire

    Kaya International z/n

    Postbus 357
    Kralendijk, Bonaire
    Tel. +599 715 83 04

     

    Autorijden

    Op de Antillen wordt er rechts gereden. Hoofdroutes zijn veelal goed berijdbaar maar secundaire wegen kunnen soms heel slecht zijn. Op plattelandswegen moet u rekening houden met langzaam rijdend verkeer.

    Bevolking

    Op Curaçao, het dichtstbevolkt van de drie, wonen ongeveer 159.000 mensen. Op Aruba 110.000 en op Bonaire slechts ongeveer 20.000.

     

    Elektriciteit

    Op Curaçao worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.
    Op Aruba worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 V en de frequentie is 60 Hz.
    Op Bonaire worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.
    U heeft een reisstekker nodig voor alle drie de eilanden.

     

    Eten & drinken

    Door de gunstige ligging ten opzichte van Venezuela worden de eilanden voorzien van groenten en fruit. De keuken vertoont veel gelijkenissen met de Zuid-Amerikaanse keuken.

    Aruba en Bonaire delen de meeste gerechten met Curaçao. De hoofdmaaltijd, door de meesten 's middags gegeten, bestaat veelal uit funchi(soort polenta) of rijst met gestoofd of gebakken vlees. Vaak wordt hierbij gebakken banaan gegeten. Als dessert eet men vruchten- of gelatinepudding. 's Avonds eet men veelal brood. Op zon- en feestdagen eet men soep naast de hoofdmaaltijd. Cake of tèrt (vlaai) wordt vaak voor zondagen gebakken.

    Typisch Arubaans is de pan bati (een dikke pannenkoek van sorghummeel, tarwemeel en melk) en chukulati di pinda, chocolademelk van pinda. Op zowel Curaçao als Aruba kent men tevens de sòpitu, een mengelmoes van in kokosmelk gekookte vis, gezouten vlees en andere ingrediënten. Vooral op Bonaire wordt veel geitenvlees gegeten. Karakteristiek voor Bonaire is ook dat op ocho dia, op Goede Vrijdag en negen dagen na iemands overlijden, een traditionele pannenkoek van karnemelk en sorghummeel gegeten wordt.

    Boodschappen doen op de eilanden is prijziger dan in Nederland aangezien er veel moet worden geïmporteerd.
    U kunt kiezen uit vele restaurants om uit eten te gaan, van de bekende fastfood-ketens tot exclusieve restaurants, voor iedereen wat wils.

     

    Feestdagen

     

    2021

    2022

    Nieuwjaar

    1 januari

    Carnavalsmaandag

    15 februari

    28 februari

    Goede Vrijdag

    2 april

    15 april

    Pasen

    4 en 5 april

    17 en 18 april

    Koningsdag

    27 april

    Dag van de Arbeid (1)

    1 mei

    2 mei

    Hemelvaart

    13 mei

    26 mei

    Pinksteren

    23 mei

    5 juni

    Dag van de Vlag

    2 juli

    Dag van het land Curaçao (2010)

    10 oktober

    Kerstmis

    25 en 26 december

    1: Valt de Dag van de Arbeid op een zondag, dan verschuift de viering naar de eerstvolgende werkdag.

     

    Geld & credit cards

    De nationale betaaleenheid op Curaçao is de Antilliaanse Gulden maar Amerikaanse Dollars worden ook bijna overal geaccepteerd. Credit cards worden ook bijna overal geaccepteerd.

    Sinds 1 januari 2011 is de US dollar de nationale betaaleenheid op Bonaire. De meeste credit cards worden ook overal in Bonaire geaccepteerd.

    Op Aruba is de Arubaanse florin (AWG) is de officiële munteenheid op Aruba, maar ook de Amerikaanse dollar is een wettige betaalmiddel. De meeste credit cards worden overal op Aruba geaccepteerd.

     

    Geografie

    De ABC- eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao liggen in de Caribische zee en worden ook de Benedenwindse eilanden genoemd.

    Curaçao is een van de meest zuidelijke eilanden van de Kleine Antillen en ligt in het midden van die groep. Het ligt ongeveer 65 km voor de kust van Venezuela, ongeveer 67 km ten oosten van Aruba en 52 km ten westen van Bonaire.


    Gezondheid & vaccinaties

    Het niveau van de medische zorg is redelijk. In veel hotels houdt een huisarts spreekuur of kan een arts worden opgeroepen. Bij een noodgeval buiten het hotel kunnen reizigers worden geholpen op de eerstehulpafdelingen van de ziekenhuizen. Er zijn drie ziekenhuizen op Curaçao, waarvan het St. Elizabeth het best is toegerust. Aruba heeft ook drie ziekenhuizen en Bonaire een.

    De Jong Intra Vakanties mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Voor bezoekers uit Nederland zijn geen vaccinaties verplicht. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van uw persoonlijke benodigdheden met betrekking tot uw gezondheid en vaccinaties. Bij twijfel adviseren wij u dan ook contact op te nemen met de juist instanties.

     

    Coronavirus (COVID-19)

    De meeste landen hebben maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bekijk voor je op reis gaat het actuele reisadvies per land op nederlandwereldwijd.nl.

     

    Klimaat

    De Antillen hebben een tropisch klimaat, het is er droog en zonnig. De gemiddelde temperatuur varieert van 27 tot 30 graden, de watertemperatuur is vergelijkbaar. De passaatwinden zorgen dat de zomerse warmte prettig aanvoelt.

    De regentijd is van oktober tot februari.

     

    Reisdocumenten

    U heeft een geldig Nederlands Paspoort nodig.

     

    Taal

    De Antillianen van de Benedenwindse eilanden spreken Papiaments als eerste taal en Nederlands als tweede taal. Engels wordt ook overal gesproken, vooral op Aruba waar veel Amerikaanse toeristen komen.

     

    Tijdsverschil

    – Tijdens onze zomertijd is het op de Antillen 6 uur vroeger.
    – Tijdens onze wintertijd is het op Antillen 5 uur vroeger.

     

    Veiligheid

    De Antillen zijn een veilige bestemming maar zoals overal ter wereld dient u de normale veiligheidsvoorzieningen te treffen.


    Kinderkorting

    Indien u de leeftijd van meereizende kinderen invult dan wordt rechts in de prijsopgave de juiste kinderprijs getoond. 

    • Kinderprijs geldt alleen als kinderen slapen in een kamer met minimaal twee volbetalende personen.
    • Indien kinderen gratis overnachten dienen de eventuele extra kosten voor maaltijden, kinderbed, etc. ter plaatse te worden betaald.

    Alle prijzen & boeken